Kynänjälki kesäkuu 2022

Kaikille sanoista kiinnostuneille loistava tilaisuus yhdistää kirjalliset sormiharjoitukset ja eteläisen Ranskan vehreä alkukesä. Kielestä nauttimisen taito, itsensä ilmaisemisen ilo ja ennakkoluuloton kokeilijan mieli riittävät.

Pieni, korkeintaan kymmenhenkinen ryhmä nauttii ilmaisun muunnelmista ja kokeilee erilaisia tapoja lähestyä sitä, mikä odottaa sanomistaan. Kirjoitamme vaihtuvissa maisemissa erilaisten harjoitusten pohjalta. Päivän kirjallisia hedelmiä maistellaan oliivilehdoissa, kaupunkien aukioilla, puistoissa, rannoilla ja Valottuman terassilla.

Päivän retket suuntautuvat Nizzan ja lähikaupunkien kujille, rannoille ja rinteille. Katsomme Mont Albanin linnalta rannikkoa itään, kuljemme Villefranchen kujilla ja nousemme Haute de Cagnesiin. Cimiez'n kukkulalla kirjoitamme fransiskaaniluostarin puutarhassa ja muinaisessa kelttien pyhässä metsässä. Tutuiksi tulevat linnakukkulan hautausmaat ja kreikkalaisten muinaisen kaupungin rauniot. Cap Ferrat'n niemellä on mahdollisuus kirjoittaa Villa Ephrussin ruusutarhassa tai suihkulähteillä. Kävelemme vanhaa pyhiinvaellusreittiä Ranskasta Italiaan.

Retkillä käytämme julkista liikennettä. Hyväkuntoiset voivat kävellä suurimman osan välimatkoista. Retkikohteet on valittu niin, että yhteiseen työskentelyyn voi osallistua huonommallakin kunnolla.

Kysy lisää tai ilmoittaudu mukaan
Kaisa Raittila, kaisa.raittila(at)saunalahti.fi, p. +358 400 606979.

Yhteystiedot

Kaisa Raittila
kaisa.raittila@saunalahti.fi
p. +358 400 606979

Mikko Malkavaara
mikko.malkavaara@diak.fi
p. +358 400 874563

Vuokraaminen

Jaamme mielellämme ilomme nizzalaisesta ullakkohuoneistosta ja vuokraamme Valottumaa perheellesi tai työtilaksi. Parastaan paikka tarjoaa kahden hengen seurueelle.

Yläpuolella olevasta varauskalenterista näet vapaat viikot. Lisätietoa vuokraamisesta löydät yläpalkin otsikon Valottuman vuokraaminen takaa. Kerro matkasuunnitelmastasi yhteystietolomakkeella tai sähköpostitse.

Varauskalenterissa ensimmäinen ja viimeinen mustaksi merkitty päivä ovat vaihtopäiviä, siis mahdollisia vuokrattaviksi. Tavarat voi tuoda tai jättää asunnolle lentoaikataulujen mukaan. Avain vaihtaa omistajaa pääsääntöisesti Suomessa.

Valottuman vuokraaminen

Jos haluat, voit nauttia Valottumasta ja kattoterassin rauhasta silloin, kun emme ole kotona. Voit hakea tuoreen leivän läheisestä leipomosta, pulahtaa aamu-uinnille mereen ja venyttää aamukahvia terassilla niin pitkään kuin haluat, säästää matkakuluissa sekoittamalla salaattisi ja keittämällä pastasi itse ja istua kiireetöntä iltaa pimenevän taivaan alla.

Asunnossa on yösija neljälle (makuuhuoneessa parivuode, olohuoneessa vuodesohva). Lapsivieraille on matkasänky ja syöttötuoli. 

Toisin kuin alkuvuosinamme Valottumassa on nykyään myös ilmastointi.

Viikkovuokra maaliskuusta lokakuuhun 700 euroa, 
marras-helmikuussa 500 euroa. 

Yksittäin varaten yön hinta on 100, talvikaudella 80 euroa. Minimivuokra-aika kolme yötä.

Hintaan ei sisälly
  • loppusiivous 50 euroa 
  • liinavaatteet 15 euroa/asukas.
Asunnon vaihtopäivä on joustava suosituimpien lentojen mukaan.

Muistathan, että viimeiseen kerrokseen pitää nousta jalkaisin ja että hissi on pieni. Asunto ei siis sovi pyörätuolia tarvitsevalle.

Tutki varaustilannetta kalenterista ja ota yhteyttä. Myös alustavista matkasuunnitelmista kannattaa kertoa hyvissä ajoin.