Kynänjäljen kesä 2022

Nizza I 5.-12.6.
Nizza II 4.-11.9.

Lähde etsimään omaa ääntäsi ja tarinan aineksia valosta, merestä ja paikallisista kertomuksista.

Kaikille sanoista kiinnostuneille loistava tilaisuus yhdistää kirjalliset sormiharjoitukset ja eteläisen Ranskan kesä. Kielestä nauttimisen taito, itsensä ilmaisemisen ilo ja ennakkoluuloton kokeilijan mieli riittävät.

Pieni, korkeintaan kymmenhenkinen ryhmä kokeilee erilaisia tapoja lähestyä sitä, mikä odottaa sanomistaan. Kirjoitamme vaihtuvissa maisemissa. Päivän kirjallisia hedelmiä maistellaan oliivilehdoissa, kaupunkien aukioilla, puistoissa, rannoilla ja Valottuman terassilla.

Päivän retket suuntautuvat Nizzan ja lähikaupunkien kujille, rannoille ja rinteille.

Noudatamme koronatilanteen vaatimaa varovaisuutta. Suosittelen osallistumista vain kahdesti rokotetuille.

Kysy lisää tai ilmoittaudu mukaan, kaisa.raittila@saunalahti.fi.

Yhteystiedot

Kaisa Raittila
kaisa.raittila@saunalahti.fi
p. +358 400 606979

Mikko Malkavaara
mikko.malkavaara@diak.fi
p. +358 400 874563

Vuokraaminen

Jaamme mielellämme ilomme nizzalaisesta ullakkohuoneistosta ja vuokraamme Valottumaa perheellesi tai työtilaksi. Parastaan paikka tarjoaa kahden hengen seurueelle.

Yläpuolella olevasta varauskalenterista näet vapaat viikot. Lisätietoa vuokraamisesta löydät yläpalkin otsikon Valottuman vuokraaminen takaa. Kerro matkasuunnitelmastasi yhteystietolomakkeella tai sähköpostitse.

Varauskalenterissa ensimmäinen ja viimeinen mustaksi merkitty päivä ovat vaihtopäiviä, siis mahdollisia vuokrattaviksi. Tavarat voi tuoda tai jättää asunnolle lentoaikataulujen mukaan. Avain vaihtaa omistajaa pääsääntöisesti Suomessa.

Valottumisviikko

Toisenlainen matka 
Ranskan Rivieralle

Lähde aukaisemaan silmät Välimeren valossa. Aikaisemmin kokemastasi riippuu, mitä näet, ja katselemalla ympärillesi opit uutta myös itsestäsi. Vielä enemmän saat, kun jaat kokemuksesi toisten kanssa.

Matkan anti syntyy ympäristön havainnoinnista, hiljaisista kävelyretkistä, omien elämänrakenteiden mittailusta ja koetun jakamisesta toisten kanssa. 

Matkalla tulevat tutuiksi Nizzan katujen ja rantojen lisäksi Cap Ferrat'n niemi ja Rotschildin puutarha, Chagallin ja Matissen museot, Saint Paul de Vencen keskiaikainen kylä ja Matissen ruusukkokappeli Vencessa. Kohtuullinen kävelykunto helpottaa reissua, ja koska käytämme julkista liikennettä, myös pitkä pinna voi olla tarpeen.

Matkaan sisältyy tapaaminen etukäteen Helsingin Tapanilassa.

Matkan hinta sisältää

  • Lennot Helsinki - Nizza - Helsinki
  • majoituksen hotellissa kahden hengen huoneessa
  • aamiaisen hotellissa ja yhden aterian päivässä
  • viikon virikemateriaalin ja opastetun ohjelman
  • julkisen liikenteen liput
  • pääsymaksut museoihin ja Rotschildin puutarhaan
Matkan vetäjinä kirjailija Kaisa Raittila ja historioitsija Mikko Malkavaara. Ryhmään mahtuu kaksitoista osallistujaa.