Kynänjälki kesäkuu 2022

Kaikille sanoista kiinnostuneille loistava tilaisuus yhdistää kirjalliset sormiharjoitukset ja eteläisen Ranskan vehreä alkukesä. Kielestä nauttimisen taito, itsensä ilmaisemisen ilo ja ennakkoluuloton kokeilijan mieli riittävät.

Pieni, korkeintaan kymmenhenkinen ryhmä nauttii ilmaisun muunnelmista ja kokeilee erilaisia tapoja lähestyä sitä, mikä odottaa sanomistaan. Kirjoitamme vaihtuvissa maisemissa erilaisten harjoitusten pohjalta. Päivän kirjallisia hedelmiä maistellaan oliivilehdoissa, kaupunkien aukioilla, puistoissa, rannoilla ja Valottuman terassilla.

Päivän retket suuntautuvat Nizzan ja lähikaupunkien kujille, rannoille ja rinteille. Katsomme Mont Albanin linnalta rannikkoa itään, kuljemme Villefranchen kujilla ja nousemme Haute de Cagnesiin. Cimiez'n kukkulalla kirjoitamme fransiskaaniluostarin puutarhassa ja muinaisessa kelttien pyhässä metsässä. Tutuiksi tulevat linnakukkulan hautausmaat ja kreikkalaisten muinaisen kaupungin rauniot. Cap Ferrat'n niemellä on mahdollisuus kirjoittaa Villa Ephrussin ruusutarhassa tai suihkulähteillä. Kävelemme vanhaa pyhiinvaellusreittiä Ranskasta Italiaan.

Retkillä käytämme julkista liikennettä. Hyväkuntoiset voivat kävellä suurimman osan välimatkoista. Retkikohteet on valittu niin, että yhteiseen työskentelyyn voi osallistua huonommallakin kunnolla.

Kysy lisää tai ilmoittaudu mukaan
Kaisa Raittila, kaisa.raittila(at)saunalahti.fi, p. +358 400 606979.

Yhteystiedot

Kaisa Raittila
kaisa.raittila@saunalahti.fi
p. +358 400 606979

Mikko Malkavaara
mikko.malkavaara@diak.fi
p. +358 400 874563

Vuokraaminen

Jaamme mielellämme ilomme nizzalaisesta ullakkohuoneistosta ja vuokraamme Valottumaa perheellesi tai työtilaksi. Parastaan paikka tarjoaa kahden hengen seurueelle.

Yläpuolella olevasta varauskalenterista näet vapaat viikot. Lisätietoa vuokraamisesta löydät yläpalkin otsikon Valottuman vuokraaminen takaa. Kerro matkasuunnitelmastasi yhteystietolomakkeella tai sähköpostitse.

Varauskalenterissa ensimmäinen ja viimeinen mustaksi merkitty päivä ovat vaihtopäiviä, siis mahdollisia vuokrattaviksi. Tavarat voi tuoda tai jättää asunnolle lentoaikataulujen mukaan. Avain vaihtaa omistajaa pääsääntöisesti Suomessa.

Valottumisviikko, ohjelma

Lauantai
Tila. Mistä tulen? Saapuminen Nizzaan. Majoittuminen. Tutustuminen kaupunkiin: Promenade des Anglais, Linnavuori, vanhakaupunki, Promenade du Paillon, Place Masséna. Yhteinen illallinen Valottumassa.

Sunnuntai
Näkökenttä. Mitä näen? Miksi kiinnitän eri asiaan huomiota kuin toinen?  Itsenäinen kävelyretki yhteisessä maisemassa. Koetun jakaminen ja illallinen Valottumassa.

Maanantai
Tunteet. Mitä tunnen? Tunnistanko toisen tunteet? Chagall-museo. Fransiskaaniluostarin puutarha. Promenade des Arts. Yhteinen lounas Cimiez'ssä. Ilta vapaa.

Tiistai
Rajat. Mikä on minulle mahdollista? Kuka piirtää rajat? Itsenäinen kävelyretki yhteisessä maisemassa. Koetun jakaminen ja illallinen Valottumassa.

Keskiviikko
Jäljet. Millaisia jälkiä muut ovat jättäneet minuun? Kenelle olen velkaa? Vence, Saint Paul de Vence. Henri Matissen ruusukkokappeli. Marc Chagallin hauta. Yhteinen lounas Vencessa. Ilta vapaa.

Torstai
Suunta. Mitä kohti haluan mennä? Mikä työntää, mikä jarruttaa? Kävelyretki Nizzan itäisen niemen Cap Ferrat'n ympäri. Villa Ephrussi ja Rotschildin puutarhat. Yhteinen illallinen Valottumassa.

Perjantai
Minun jälkeni. Millaisia jälkiä itse jätän? Yhteinen päätösillallinen Valottumassa.

Lauantai
Paluulento Suomeen.

Valottumisviikon ohjelmaa voidaan räätälöidä ryhmän tarpeiden mukaan. Yhteiset keskustelut perustuvat ryhmän sisäiseen luottamukseen. Oman elämänsä pohtimiseen käytettävän ajan määrästä ja intensiteetistä jokainen päättää itse.