Kynänjäljen kesä 2022

Nizza I 5.-12.6.
Nizza II 4.-11.9.

Lähde etsimään omaa ääntäsi ja tarinan aineksia valosta, merestä ja paikallisista kertomuksista.

Kaikille sanoista kiinnostuneille loistava tilaisuus yhdistää kirjalliset sormiharjoitukset ja eteläisen Ranskan kesä. Kielestä nauttimisen taito, itsensä ilmaisemisen ilo ja ennakkoluuloton kokeilijan mieli riittävät.

Pieni, korkeintaan kymmenhenkinen ryhmä kokeilee erilaisia tapoja lähestyä sitä, mikä odottaa sanomistaan. Kirjoitamme vaihtuvissa maisemissa. Päivän kirjallisia hedelmiä maistellaan oliivilehdoissa, kaupunkien aukioilla, puistoissa, rannoilla ja Valottuman terassilla.

Päivän retket suuntautuvat Nizzan ja lähikaupunkien kujille, rannoille ja rinteille.

Noudatamme koronatilanteen vaatimaa varovaisuutta. Suosittelen osallistumista vain kahdesti rokotetuille.

Kysy lisää tai ilmoittaudu mukaan, kaisa.raittila@saunalahti.fi.

Yhteystiedot

Kaisa Raittila
kaisa.raittila@saunalahti.fi
p. +358 400 606979

Mikko Malkavaara
mikko.malkavaara@diak.fi
p. +358 400 874563

Vuokraaminen

Jaamme mielellämme ilomme nizzalaisesta ullakkohuoneistosta ja vuokraamme Valottumaa perheellesi tai työtilaksi. Parastaan paikka tarjoaa kahden hengen seurueelle.

Yläpuolella olevasta varauskalenterista näet vapaat viikot. Lisätietoa vuokraamisesta löydät yläpalkin otsikon Valottuman vuokraaminen takaa. Kerro matkasuunnitelmastasi yhteystietolomakkeella tai sähköpostitse.

Varauskalenterissa ensimmäinen ja viimeinen mustaksi merkitty päivä ovat vaihtopäiviä, siis mahdollisia vuokrattaviksi. Tavarat voi tuoda tai jättää asunnolle lentoaikataulujen mukaan. Avain vaihtaa omistajaa pääsääntöisesti Suomessa.

Valottumisviikko

Valottumisviikko on toisenlainen matka Ranskan Rivieralle. Välimeren korkean valon leireillä etsitään tuoretta tapaa kohdata nykyhetki ja uutta näkökulmaa elettyyn ja edessä olevaan elämään. 

Lähtökohtana ovat kysymykset kuka minä olen ja miten minusta tuli minä. Yksin ja yhdessä tehtyjen kävelyretkien, hiljaisuuden ja itsenäisen pohtimisen hedelmiä jaetaan ryhmässä. Viikon anti syntyy aiemmin eletyn, viikon aikana koetun ja toisten kanssa jaetun kudelmasta. 

Mukana on vaikutteita vanhasta pyhiinvaellusperinteestä, retriittiliikkeestä ja ympäristön havainnointiin perustuvasta Exposure-menetelmästä. Oppaina ovat kirjailija Kaisa Raittila ja historioitsija Mikko Malkavaara. 

Valottumisviikko toteutuu Nizzassa ja sen lähikylissä. Kohtuullinen kävelykunto on hyväksi, mutta huonompijalkainen voi nauttia viikon annista suostumalla pienempään reviiriin. 

Valottuminen sopii kenelle tahansa, joka nauttii merestä, valosta, vuorista ja ihmisistä. Opettajille, sosiaalityöntekijöille ja muille ihmisten kanssa töitä tekeville viikko antaa uuden näkökulman ja välineen asiakkaiden, oppilaiden tai seurakuntalaisten kohtaamiseen ja elämänpiirin tutkimiseen. 

Ryhmätapaamisten tukipisteenä ja useimmiten myös illallispaikkana toimii Kaisan ja Mikon koti Nizzan keskustassa. Matkalaiset majoittuvat lähellä olevassa hotellissa. Ryhmään mahtuu kerrallaan korkeintaan kaksitoista osallistujaa.
Tulossa olevat valottumisviikot Nizzassa
Ei sovittua aikataulua.
Ilmoittaudu valottumisviikolle tai kirjoitustyöpajaan.