Valottumisviikot

Korkean valon leiri aukaisee uuden näkökulman Välimeren kevääseen ja omaan tapaan hahmottaa maailmaa.

Kuka minä olen? Miten minusta tuli minä? Mitä kohti haluan seuraavaksi suunnata? Itsetutkistelun rinnalle nousee kysymys siitä, mikä rajoittaa kykyäni nähdä ympäristöni ja toisaalta mahdollisuuteni sellaisina kuin ne ovat.

Peileinä viikon matkalla ovat toisten matkalaisten lisäksi samassa valossa maalanneet kuvataiteilijat ja samoilla rannoilla ja kukkuloilla kirjoittaneet kirjailijat, oppaina Kaisa Raittila ja Mikko Malkavaara.

Ryhmään mahtuu kerrallaan korkeintaan 12 valottujaa. Majoittuminen hotellissa tai vuokra-asunnossa oman harkinnan mukaan. Kohtaamisten tukikohtana Kaisan ja Mikon Nizzan-koti Valottuma.

Valottumisviikko voidaan räätälöidä lähtijöiden tarpeiden mukaan. Onko sinulla yhteen hitsautumista odottava ryhmä valmiina? Tarvitseeko työyhteisösi uutta näkökulmaa?

Yhteystiedot

Kaisa Raittila
kaisa.raittila@saunalahti.fi
p. +358 400 606979

Mikko Malkavaara
mikko.malkavaara@diak.fi
p. +358 400 874563

Vuokraaminen

Jaamme mielellämme ilomme nizzalaisesta ullakkohuoneistosta ja vuokraamme Valottumaa perheellesi tai työtilaksi. Parastaan paikka tarjoaa kahden hengen seurueelle.

Yläpuolella olevasta varauskalenterista näet vapaat viikot. Lisätietoa vuokraamisesta löydät yläpalkin otsikon Valottuman vuokraaminen takaa. Kerro matkasuunnitelmastasi yhteystietolomakkeella tai sähköpostitse.

Varauskalenterissa ensimmäinen ja viimeinen mustaksi merkitty päivä ovat vaihtopäiviä, siis mahdollisia vuokrattaviksi. Tavarat voi tuoda tai jättää asunnolle lentoaikataulujen mukaan. Avain vaihtaa omistajaa pääsääntöisesti Suomessa.

Valottumisviikko

Valottumisviikko on toisenlainen matka Ranskan Rivieralle. Välimeren korkean valon leireillä etsitään tuoretta tapaa kohdata nykyhetki ja uutta näkökulmaa elettyyn ja edessä olevaan elämään. 

Lähtökohtana ovat kysymykset kuka minä olen ja miten minusta tuli minä. Yksin ja yhdessä tehtyjen kävelyretkien, hiljaisuuden ja itsenäisen pohtimisen hedelmiä jaetaan ryhmässä. Viikon anti syntyy aiemmin eletyn, viikon aikana koetun ja toisten kanssa jaetun kudelmasta. 

Mukana on vaikutteita vanhasta pyhiinvaellusperinteestä, retriittiliikkeestä ja ympäristön havainnointiin perustuvasta Exposure-menetelmästä. Oppaina ovat kirjailija Kaisa Raittila ja historioitsija Mikko Malkavaara. 

Valottumisviikko toteutuu Nizzassa ja sen lähikylissä. Kohtuullinen kävelykunto on hyväksi, mutta huonompijalkainen voi nauttia viikon annista suostumalla pienempään reviiriin. 

Valottuminen sopii kenelle tahansa, joka nauttii merestä, valosta, vuorista ja ihmisistä. Opettajille, sosiaalityöntekijöille ja muille ihmisten kanssa töitä tekeville viikko antaa uuden näkökulman ja välineen asiakkaiden, oppilaiden tai seurakuntalaisten kohtaamiseen ja elämänpiirin tutkimiseen. 

Ryhmätapaamisten tukipisteenä ja useimmiten myös illallispaikkana toimii Kaisan ja Mikon koti Nizzan keskustassa. Matkalaiset majoittuvat lähellä olevassa hotellissa. Ryhmään mahtuu kerrallaan korkeintaan kaksitoista osallistujaa.
Tulossa olevat valottumisviikot Nizzassa
Ei sovittua aikataulua.
Ilmoittaudu valottumisviikolle tai kirjoitustyöpajaan.