Ilmasto

Nizzassa häikäisee meri ja lämmittää aurinko ympäri vuoden. Heinä-elokuu ovat matkustajien suurimmassa suosiossa, vaikka suomalaisen mielestä silloin saattaa olla jo liiankin kuuma. Meri kuitenkin vilvoittaa.

Kun aurinkoisia päiviä on peräti 300 vuodessa, vähät sateet saadaan sitä rajumpina talvella. Rivieran vehreyden takeena on millimetreissä mitaten yhtä paljon sadetta kuin Lontoossa. Eniten sataa lokakuussa, mutta myös marras- ja joulukuussa pitää varautua vetisiin päiviin.
 
Maaliskuussa on kevät jo pitkällä, ja kesä jatkuu lämpimänä lokakuun lopulle. Lunta sataa Rivieralla äärimmäisen harvoin, ja joululounaan voi usein kattaa terassille, mikäli aurinko paistaa. 

Heinäkuinen Nizza on kokonaan toinen kuin lokakuinen tai maaliskuinen. Kannattaa kokeilla niitä kaikkia.

Päivän sään tarjoaa tarkimmin Météo Nice, koko valtakunnan osalta Météo FranceRivieran sadetutka kertoo saderintamien liikkeen. 

Nizzassa on lämpötilan puolesta certainement le meilleur climat de France, ehdottomasti Ranskan paras ilmasto. Vaikka Pariisin helteissä luulisi, että etelässä on vielä kuumempi, raikkaat merituulet vilvoittavat rivieralaisen matkaa.