Valottumisviikot

Korkean valon leiri aukaisee uuden näkökulman Välimeren kevääseen ja omaan tapaan hahmottaa maailmaa.

Kuka minä olen? Miten minusta tuli minä? Mitä kohti haluan seuraavaksi suunnata? Itsetutkistelun rinnalle nousee kysymys siitä, mikä rajoittaa kykyäni nähdä ympäristöni ja toisaalta mahdollisuuteni sellaisina kuin ne ovat.

Peileinä viikon matkalla ovat toisten matkalaisten lisäksi samassa valossa maalanneet kuvataiteilijat ja samoilla rannoilla ja kukkuloilla kirjoittaneet kirjailijat, oppaina Kaisa Raittila ja Mikko Malkavaara.

Ryhmään mahtuu kerrallaan korkeintaan 12 valottujaa. Majoittuminen hotellissa tai vuokra-asunnossa oman harkinnan mukaan. Kohtaamisten tukikohtana Kaisan ja Mikon Nizzan-koti Valottuma.

Valottumisviikko voidaan räätälöidä lähtijöiden tarpeiden mukaan. Onko sinulla yhteen hitsautumista odottava ryhmä valmiina? Tarvitseeko työyhteisösi uutta näkökulmaa?

Yhteystiedot

Kaisa Raittila
kaisa.raittila@saunalahti.fi
p. +358 400 606979

Mikko Malkavaara
mikko.malkavaara@diak.fi
p. +358 400 874563

Vuokraaminen

Jaamme mielellämme ilomme nizzalaisesta ullakkohuoneistosta ja vuokraamme Valottumaa perheellesi tai työtilaksi. Parastaan paikka tarjoaa kahden hengen seurueelle.

Yläpuolella olevasta varauskalenterista näet vapaat viikot. Lisätietoa vuokraamisesta löydät yläpalkin otsikon Valottuman vuokraaminen takaa. Kerro matkasuunnitelmastasi yhteystietolomakkeella tai sähköpostitse.

Varauskalenterissa ensimmäinen ja viimeinen mustaksi merkitty päivä ovat vaihtopäiviä, siis mahdollisia vuokrattaviksi. Tavarat voi tuoda tai jättää asunnolle lentoaikataulujen mukaan. Avain vaihtaa omistajaa pääsääntöisesti Suomessa.

Ilmasto

Nizzassa häikäisee meri ja lämmittää aurinko ympäri vuoden. Heinä-elokuu ovat matkustajien suurimmassa suosiossa, vaikka suomalaisen mielestä silloin saattaa olla jo liiankin kuuma. Meri kuitenkin vilvoittaa.

Kun aurinkoisia päiviä on peräti 300 vuodessa, vähät sateet saadaan sitä rajumpina talvella. Rivieran vehreyden takeena on millimetreissä mitaten yhtä paljon sadetta kuin Lontoossa. Eniten sataa lokakuussa, mutta myös marras- ja joulukuussa pitää varautua vetisiin päiviin.
 
Maaliskuussa on kevät jo pitkällä, ja kesä jatkuu lämpimänä lokakuun lopulle. Lunta sataa Rivieralla äärimmäisen harvoin, ja joululounaan voi usein kattaa terassille. 

Heinäkuinen Nizza on kokonaan toinen kuin lokakuinen tai maaliskuinen. Kannattaa kokeilla niitä kaikkia.

Päivän sään tarjoaa tarkimmin Météo Nice, koko valtakunnan osalta Météo FranceRivieran sadetutka kertoo saderintamien liikkeen. 

Nizzassa on lämpötilan puolesta certainement le meilleur climat de France, ehdottomasti Ranskan paras ilmasto. Vaikka Pariisin helteissä luulisi, että etelässä on vielä kuumempi, raikkaat merituulet vilvoittavat rivieralaisen matkaa.