Kynänjäljen kesä 2023

Tulossa 2023
3.-10. syyskuuta

Lähde etsimään omaa ääntäsi ja tarinan aineksia valosta, merestä ja paikallisista kertomuksista.

Kaikille sanoista kiinnostuneille loistava tilaisuus yhdistää kirjalliset sormiharjoitukset ja eteläisen Ranskan kesä. Kielestä nauttimisen taito, itsensä ilmaisemisen ilo ja ennakkoluuloton kokeilijan mieli riittävät.

Pieni, korkeintaan kymmenhenkinen ryhmä kokeilee erilaisia tapoja lähestyä sitä, mikä odottaa sanomistaan. Kirjoitamme vaihtuvissa maisemissa. Päivän kirjallisia hedelmiä maistellaan oliivilehdoissa, kaupunkien aukioilla, puistoissa, rannoilla ja Valottuman terassilla.

Päivän retket suuntautuvat Nizzan ja lähikaupunkien kujille, rannoille ja rinteille.

Kysy lisää tai ilmoittaudu mukaan, kaisa.raittila@saunalahti.fi.

Yhteystiedot

Kaisa Raittila
kaisa.raittila@saunalahti.fi
p. +358 400 606979

Mikko Malkavaara
mikko.malkavaara@diak.fi
p. +358 400 874563

Vuokraaminen

Jaamme mielellämme ilomme nizzalaisesta ullakkohuoneistosta ja vuokraamme Valottumaa perheellesi tai työtilaksi. Parastaan paikka tarjoaa kahden hengen seurueelle.

Yläpuolella olevasta varauskalenterista näet vapaat viikot. Lisätietoa vuokraamisesta löydät yläpalkin otsikon Valottuman vuokraaminen takaa. Kerro matkasuunnitelmastasi yhteystietolomakkeella tai sähköpostitse.

Varauskalenterissa ensimmäinen ja viimeinen mustaksi merkitty päivä ovat vaihtopäiviä, siis mahdollisia vuokrattaviksi. Tavarat voi tuoda tai jättää asunnolle lentoaikataulujen mukaan. Avain vaihtaa omistajaa pääsääntöisesti Suomessa.

Ilmasto

Nizzassa häikäisee meri ja lämmittää aurinko ympäri vuoden. Heinä-elokuu ovat matkustajien suurimmassa suosiossa, vaikka suomalaisen mielestä silloin saattaa olla jo liiankin kuuma. Meri kuitenkin vilvoittaa.

Kun aurinkoisia päiviä on peräti 300 vuodessa, vähät sateet saadaan sitä rajumpina talvella. Rivieran vehreyden takeena on millimetreissä mitaten yhtä paljon sadetta kuin Lontoossa. Eniten sataa lokakuussa, mutta myös marras- ja joulukuussa pitää varautua vetisiin päiviin.
 
Maaliskuussa on kevät jo pitkällä, ja kesä jatkuu lämpimänä lokakuun lopulle. Lunta sataa Rivieralla äärimmäisen harvoin, ja joululounaan voi usein kattaa terassille, mikäli aurinko paistaa. 

Heinäkuinen Nizza on kokonaan toinen kuin lokakuinen tai maaliskuinen. Kannattaa kokeilla niitä kaikkia.

Päivän sään tarjoaa tarkimmin Météo Nice, koko valtakunnan osalta Météo FranceRivieran sadetutka kertoo saderintamien liikkeen. 

Nizzassa on lämpötilan puolesta certainement le meilleur climat de France, ehdottomasti Ranskan paras ilmasto. Vaikka Pariisin helteissä luulisi, että etelässä on vielä kuumempi, raikkaat merituulet vilvoittavat rivieralaisen matkaa.