Kynänjälki kesäkuu 2022

Kaikille sanoista kiinnostuneille loistava tilaisuus yhdistää kirjalliset sormiharjoitukset ja eteläisen Ranskan vehreä alkukesä. Kielestä nauttimisen taito, itsensä ilmaisemisen ilo ja ennakkoluuloton kokeilijan mieli riittävät.

Pieni, korkeintaan kymmenhenkinen ryhmä nauttii ilmaisun muunnelmista ja kokeilee erilaisia tapoja lähestyä sitä, mikä odottaa sanomistaan. Kirjoitamme vaihtuvissa maisemissa erilaisten harjoitusten pohjalta. Päivän kirjallisia hedelmiä maistellaan oliivilehdoissa, kaupunkien aukioilla, puistoissa, rannoilla ja Valottuman terassilla.

Päivän retket suuntautuvat Nizzan ja lähikaupunkien kujille, rannoille ja rinteille. Katsomme Mont Albanin linnalta rannikkoa itään, kuljemme Villefranchen kujilla ja nousemme Haute de Cagnesiin. Cimiez'n kukkulalla kirjoitamme fransiskaaniluostarin puutarhassa ja muinaisessa kelttien pyhässä metsässä. Tutuiksi tulevat linnakukkulan hautausmaat ja kreikkalaisten muinaisen kaupungin rauniot. Cap Ferrat'n niemellä on mahdollisuus kirjoittaa Villa Ephrussin ruusutarhassa tai suihkulähteillä. Kävelemme vanhaa pyhiinvaellusreittiä Ranskasta Italiaan.

Retkillä käytämme julkista liikennettä. Hyväkuntoiset voivat kävellä suurimman osan välimatkoista. Retkikohteet on valittu niin, että yhteiseen työskentelyyn voi osallistua huonommallakin kunnolla.

Kysy lisää tai ilmoittaudu mukaan
Kaisa Raittila, kaisa.raittila(at)saunalahti.fi, p. +358 400 606979.

Yhteystiedot

Kaisa Raittila
kaisa.raittila@saunalahti.fi
p. +358 400 606979

Mikko Malkavaara
mikko.malkavaara@diak.fi
p. +358 400 874563

Vuokraaminen

Jaamme mielellämme ilomme nizzalaisesta ullakkohuoneistosta ja vuokraamme Valottumaa perheellesi tai työtilaksi. Parastaan paikka tarjoaa kahden hengen seurueelle.

Yläpuolella olevasta varauskalenterista näet vapaat viikot. Lisätietoa vuokraamisesta löydät yläpalkin otsikon Valottuman vuokraaminen takaa. Kerro matkasuunnitelmastasi yhteystietolomakkeella tai sähköpostitse.

Varauskalenterissa ensimmäinen ja viimeinen mustaksi merkitty päivä ovat vaihtopäiviä, siis mahdollisia vuokrattaviksi. Tavarat voi tuoda tai jättää asunnolle lentoaikataulujen mukaan. Avain vaihtaa omistajaa pääsääntöisesti Suomessa.

Ilmasto

Nizzassa häikäisee meri ja lämmittää aurinko ympäri vuoden. Heinä-elokuu ovat matkustajien suurimmassa suosiossa, vaikka suomalaisen mielestä silloin saattaa olla jo liiankin kuuma. Meri kuitenkin vilvoittaa.

Kun aurinkoisia päiviä on peräti 300 vuodessa, vähät sateet saadaan sitä rajumpina talvella. Rivieran vehreyden takeena on millimetreissä mitaten yhtä paljon sadetta kuin Lontoossa. Eniten sataa lokakuussa, mutta myös marras- ja joulukuussa pitää varautua vetisiin päiviin.
 
Maaliskuussa on kevät jo pitkällä, ja kesä jatkuu lämpimänä lokakuun lopulle. Lunta sataa Rivieralla äärimmäisen harvoin, ja joululounaan voi usein kattaa terassille. 

Heinäkuinen Nizza on kokonaan toinen kuin lokakuinen tai maaliskuinen. Kannattaa kokeilla niitä kaikkia.

Päivän sään tarjoaa tarkimmin Météo Nice, koko valtakunnan osalta Météo FranceRivieran sadetutka kertoo saderintamien liikkeen. 

Nizzassa on lämpötilan puolesta certainement le meilleur climat de France, ehdottomasti Ranskan paras ilmasto. Vaikka Pariisin helteissä luulisi, että etelässä on vielä kuumempi, raikkaat merituulet vilvoittavat rivieralaisen matkaa.