Kynänjäljen kesä 2023

Tulossa 2023
3.-10. syyskuuta

Lähde etsimään omaa ääntäsi ja tarinan aineksia valosta, merestä ja paikallisista kertomuksista.

Kaikille sanoista kiinnostuneille loistava tilaisuus yhdistää kirjalliset sormiharjoitukset ja eteläisen Ranskan kesä. Kielestä nauttimisen taito, itsensä ilmaisemisen ilo ja ennakkoluuloton kokeilijan mieli riittävät.

Pieni, korkeintaan kymmenhenkinen ryhmä kokeilee erilaisia tapoja lähestyä sitä, mikä odottaa sanomistaan. Kirjoitamme vaihtuvissa maisemissa. Päivän kirjallisia hedelmiä maistellaan oliivilehdoissa, kaupunkien aukioilla, puistoissa, rannoilla ja Valottuman terassilla.

Päivän retket suuntautuvat Nizzan ja lähikaupunkien kujille, rannoille ja rinteille.

Kysy lisää tai ilmoittaudu mukaan, kaisa.raittila@saunalahti.fi.

Yhteystiedot

Kaisa Raittila
kaisa.raittila@saunalahti.fi
p. +358 400 606979

Mikko Malkavaara
mikko.malkavaara@diak.fi
p. +358 400 874563

Vuokraaminen

Jaamme mielellämme ilomme nizzalaisesta ullakkohuoneistosta ja vuokraamme Valottumaa perheellesi tai työtilaksi. Parastaan paikka tarjoaa kahden hengen seurueelle.

Yläpuolella olevasta varauskalenterista näet vapaat viikot. Lisätietoa vuokraamisesta löydät yläpalkin otsikon Valottuman vuokraaminen takaa. Kerro matkasuunnitelmastasi yhteystietolomakkeella tai sähköpostitse.

Varauskalenterissa ensimmäinen ja viimeinen mustaksi merkitty päivä ovat vaihtopäiviä, siis mahdollisia vuokrattaviksi. Tavarat voi tuoda tai jättää asunnolle lentoaikataulujen mukaan. Avain vaihtaa omistajaa pääsääntöisesti Suomessa.

Italian puolelle

Nizzasta pääsee paikallisjunalla edullisesti Italian puolelle. Valottuman monsieur Entinen Omistaja kertoi heidän useinkin ajelevan Ventimigliaan, rajakaupunkiin, jonka aseman vieressä on tori vailla vertaa ja torin laidan kaupoissa viini Nizzaa halvempaa. Mikä parasta, samaan hintaan saa kuunnella ja harjoittaa italiankieltä. (Kaisan Rooman-serkku tosin hämmästeli tätä matkailua, koska ei voinut käsittää, miksi kukaan lähtisi tuoreiden ja siistien ranskalaistorien äärestä Italian sekamelskaan.)

Paikallisjunalla voi tietenkin körötellä muihinkin Genovanlahden kaupunkeihin tai jopa Genovan ohi Rapalloon, josta voi poiketa bussilla muutaman kilometrin matkan Portofinoon, tai jatkaa Cinque Terreen, rantajyrkänteeseen rakennettuihin viiteen kalastajakylään, joista ensimmäisessä voi hypätä junasta ja nauttia maisemasta kylästä toiseen kävellen.

Nopeammat junat vievät tietenkin mihin tahansa Italiaan. Jos on kaipaajien sukua, voi Italian rajan ylityksen jättää sikseen ja Mentonin-retkellään nousta vanhankaupungin vieressä olevalle hautausmaalle. Kun sieltä katselee itään, voi haikeasti huokaista: Siellä se Italia on.

 

Siellä se Italia on. Hautausmaa, Menton.

Portofino, luonnonsataman kalastajakylä Genovasta etelään.

Santa Margherita, matkalla Portofinoon.

Portofino

Manarola, Cinque Terre