Valottumisviikot

Korkean valon leiri aukaisee uuden näkökulman Välimeren kevääseen ja omaan tapaan hahmottaa maailmaa.

Kuka minä olen? Miten minusta tuli minä? Mitä kohti haluan seuraavaksi suunnata? Itsetutkistelun rinnalle nousee kysymys siitä, mikä rajoittaa kykyäni nähdä ympäristöni ja toisaalta mahdollisuuteni sellaisina kuin ne ovat.

Peileinä viikon matkalla ovat toisten matkalaisten lisäksi samassa valossa maalanneet kuvataiteilijat ja samoilla rannoilla ja kukkuloilla kirjoittaneet kirjailijat, oppaina Kaisa Raittila ja Mikko Malkavaara.

Ryhmään mahtuu kerrallaan korkeintaan 12 valottujaa. Majoittuminen hotellissa tai vuokra-asunnossa oman harkinnan mukaan. Kohtaamisten tukikohtana Kaisan ja Mikon Nizzan-koti Valottuma.

Valottumisviikko voidaan räätälöidä lähtijöiden tarpeiden mukaan. Onko sinulla yhteen hitsautumista odottava ryhmä valmiina? Tarvitseeko työyhteisösi uutta näkökulmaa?

Yhteystiedot

Kaisa Raittila
kaisa.raittila@saunalahti.fi
p. +358 400 606979

Mikko Malkavaara
mikko.malkavaara@diak.fi
p. +358 400 874563

Vuokraaminen

Jaamme mielellämme ilomme nizzalaisesta ullakkohuoneistosta ja vuokraamme Valottumaa perheellesi tai työtilaksi. Parastaan paikka tarjoaa kahden hengen seurueelle.

Yläpuolella olevasta varauskalenterista näet vapaat viikot. Lisätietoa vuokraamisesta löydät yläpalkin otsikon Valottuman vuokraaminen takaa. Kerro matkasuunnitelmastasi yhteystietolomakkeella tai sähköpostitse.

Varauskalenterissa ensimmäinen ja viimeinen mustaksi merkitty päivä ovat vaihtopäiviä, siis mahdollisia vuokrattaviksi. Tavarat voi tuoda tai jättää asunnolle lentoaikataulujen mukaan. Avain vaihtaa omistajaa pääsääntöisesti Suomessa.

Italian puolelle

Nizzasta pääsee paikallisjunalla edullisesti Italian puolelle. Valottuman monsieur Entinen Omistaja kertoi heidän useinkin ajelevan Ventimigliaan, rajakaupunkiin, jonka aseman vieressä on tori vailla vertaa ja torin laidan kaupoissa viini Nizzaa halvempaa. Mikä parasta, samaan hintaan saa kuunnella ja harjoittaa italiankieltä. (Kaisan Rooman-serkku tosin hämmästeli tätä matkailua, koska ei voinut käsittää, miksi kukaan lähtisi tuoreiden ja siistien ranskalaistorien äärestä Italian sekamelskaan.)

Paikallisjunalla voi tietenkin körötellä muihinkin Genovanlahden kaupunkeihin tai jopa Genovan ohi Rapalloon, josta voi poiketa bussilla muutaman kilometrin matkan Portofinoon, tai jatkaa Cinque Terreen, rantajyrkänteeseen rakennettuihin viiteen kalastajakylään, joista ensimmäisessä voi hypätä junasta ja nauttia maisemasta kylästä toiseen kävellen.

Nopeammat junat vievät tietenkin mihin tahansa Italiaan. Jos on kaipaajien sukua, voi Italian rajan ylityksen jättää sikseen ja Mentonin-retkellään nousta vanhankaupungin vieressä olevalle hautausmaalle. Kun sieltä katselee itään, voi haikeasti huokaista: Siellä se Italia on.

 

Siellä se Italia on. Hautausmaa, Menton.

Portofino, luonnonsataman kalastajakylä Genovasta etelään.

Santa Margherita, matkalla Portofinoon.

Portofino

Manarola, Cinque Terre