Kynänjäljen kesä 2023

Tulossa 2023
3.-10. syyskuuta

Lähde etsimään omaa ääntäsi ja tarinan aineksia valosta, merestä ja paikallisista kertomuksista.

Kaikille sanoista kiinnostuneille loistava tilaisuus yhdistää kirjalliset sormiharjoitukset ja eteläisen Ranskan kesä. Kielestä nauttimisen taito, itsensä ilmaisemisen ilo ja ennakkoluuloton kokeilijan mieli riittävät.

Pieni, korkeintaan kymmenhenkinen ryhmä kokeilee erilaisia tapoja lähestyä sitä, mikä odottaa sanomistaan. Kirjoitamme vaihtuvissa maisemissa. Päivän kirjallisia hedelmiä maistellaan oliivilehdoissa, kaupunkien aukioilla, puistoissa, rannoilla ja Valottuman terassilla.

Päivän retket suuntautuvat Nizzan ja lähikaupunkien kujille, rannoille ja rinteille.

Kysy lisää tai ilmoittaudu mukaan, kaisa.raittila@saunalahti.fi.

Yhteystiedot

Kaisa Raittila
kaisa.raittila@saunalahti.fi
p. +358 400 606979

Mikko Malkavaara
mikko.malkavaara@diak.fi
p. +358 400 874563

Vuokraaminen

Jaamme mielellämme ilomme nizzalaisesta ullakkohuoneistosta ja vuokraamme Valottumaa perheellesi tai työtilaksi. Parastaan paikka tarjoaa kahden hengen seurueelle.

Yläpuolella olevasta varauskalenterista näet vapaat viikot. Lisätietoa vuokraamisesta löydät yläpalkin otsikon Valottuman vuokraaminen takaa. Kerro matkasuunnitelmastasi yhteystietolomakkeella tai sähköpostitse.

Varauskalenterissa ensimmäinen ja viimeinen mustaksi merkitty päivä ovat vaihtopäiviä, siis mahdollisia vuokrattaviksi. Tavarat voi tuoda tai jättää asunnolle lentoaikataulujen mukaan. Avain vaihtaa omistajaa pääsääntöisesti Suomessa.

Nizzaan saapuminen

Junalla tai autolla

Junalla pääsee Nizzaan Pariisista kuudessa tunnissa, ja autolla voi ajella Ranskan tai Saksan läpi. Ranskan kautta saapuva nautiskelija unohtaa moottoritien ja tulee vuorten yli Route Napoleonia pitkin. Henki salpautuu, kun meri alkaa karuilla vuoristoteillä pilkottaa. Saksan läpi ajava lähestyy kaupunkia Genovan suunnasta. Korkealla kymmenien tunneleiden läpi kulkeva moottoritie A8 tarjoaa aina silloin tällöin kiihdyttävän näkymän alas rannikon kaupunkeihin.

Ulkomaan rekisterissä oleva auto on parhaassa turvassa parkkihallissa.

Lentäen

Suora lento Helsingistä Nizzaan kestää noin kolme tuntia. 

Suoraan lentävät ainakin osan vuotta Norwegian ja Finnair. Kokemuksemme mukaan mitä aiemmin hankkii liput, sitä edullisemmin ne saa. Joulun, pääsiäisen tai koulujen loma-aikaan hinnat ovat usein kalliimpia. 

Lentoja voi etsiä esimerkiksi hyviksi osoittautuneista osoitteista www.momondo.fi tai www.skyscanner.fi

Kentältä kaupunkiin

Aéroport Nice Côte d'Azur on rannassa noin kuuden kilometrin päässä keskustasta. Raitiovaunu T2 tuo molemmilta terminaaleilta suoraan keskustaan. Linjan pääteasema on Port Lympia, Nizzan satama. Valottumaa lähin ratikkapysäkki on Jean Médecin. Siinä vaiheessa raitiovaunu on jo sukeltanut maan alle, ja katutasoon on noustava kuin metrosta.

Raitiovaunulippuja voi ostaa pysäkin automaatista. Yksi matka maksaa 1,50 euroa, kymmenen matkan lippu 10 euroa. Sama kymmenen matkan kortti käy myös useimpiin busseihin. Muista kaikissa liikennevälineissä leimata lippusi.

Taksi

Lentokentältä keskustaan pääsee parhaiten raitiovaunulla. Lentokenttätaksi on kallis. Taksi ei myöskään voi tuoda Valottuman rapun ovelle asti, koska Rue Halévy on kävelykatu.

Muuten suosittelemme Uberia. Se on taksia halvempi. Valottuman osoitteeksi kannattaa ilmoittaa Rue Halévy 7, Halévyn ja Rue Gabriel Faurén risteys.

Turvallisuudesta

Vaikka Nizza on turvallinen kaupunki, taskuvaras saattaa yllättää huolettoman matkalaisen. Omaisuutesi on kohtuullisessa turvassa, kun pidät rahat ja kortit useamman vetoketjun takana erityisesti liikennevälineissä. Ruuhkainen raitiovaunu ja juna ovat nuorten taskuvarastyttöjen erityisessä suosiossa.