Valottumisviikot

Korkean valon leiri aukaisee uuden näkökulman Välimeren kevääseen ja omaan tapaan hahmottaa maailmaa.

Kuka minä olen? Miten minusta tuli minä? Mitä kohti haluan seuraavaksi suunnata? Itsetutkistelun rinnalle nousee kysymys siitä, mikä rajoittaa kykyäni nähdä ympäristöni ja toisaalta mahdollisuuteni sellaisina kuin ne ovat.

Peileinä viikon matkalla ovat toisten matkalaisten lisäksi samassa valossa maalanneet kuvataiteilijat ja samoilla rannoilla ja kukkuloilla kirjoittaneet kirjailijat, oppaina Kaisa Raittila ja Mikko Malkavaara.

Ryhmään mahtuu kerrallaan korkeintaan 12 valottujaa. Majoittuminen hotellissa tai vuokra-asunnossa oman harkinnan mukaan. Kohtaamisten tukikohtana Kaisan ja Mikon Nizzan-koti Valottuma.

Valottumisviikko voidaan räätälöidä lähtijöiden tarpeiden mukaan. Onko sinulla yhteen hitsautumista odottava ryhmä valmiina? Tarvitseeko työyhteisösi uutta näkökulmaa?

Yhteystiedot

Kaisa Raittila
kaisa.raittila@saunalahti.fi
p. +358 400 606979

Mikko Malkavaara
mikko.malkavaara@diak.fi
p. +358 400 874563

Vuokraaminen

Jaamme mielellämme ilomme nizzalaisesta ullakkohuoneistosta ja vuokraamme Valottumaa perheellesi tai työtilaksi. Parastaan paikka tarjoaa kahden hengen seurueelle.

Yläpuolella olevasta varauskalenterista näet vapaat viikot. Lisätietoa vuokraamisesta löydät yläpalkin otsikon Valottuman vuokraaminen takaa. Kerro matkasuunnitelmastasi yhteystietolomakkeella tai sähköpostitse.

Varauskalenterissa ensimmäinen ja viimeinen mustaksi merkitty päivä ovat vaihtopäiviä, siis mahdollisia vuokrattaviksi. Tavarat voi tuoda tai jättää asunnolle lentoaikataulujen mukaan. Avain vaihtaa omistajaa pääsääntöisesti Suomessa.

Nizzaan saapuminen

Junalla tai autolla

Junalla pääsee Nizzaan Pariisista kuudessa tunnissa, ja autolla voi ajella Ranskan tai Saksan läpi. Ranskan kautta saapuva nautiskelija unohtaa moottoritien ja tulee vuorten yli Route Napoleonia pitkin. Henki salpautuu, kun meri alkaa karuilla vuoristoteillä pilkottaa. Saksan läpi ajava lähestyy kaupunkia Genovan suunnasta. Korkealla kymmenien tunneleiden läpi kulkeva moottoritie A8 tarjoaa aina silloin tällöin kiihdyttävän näkymän alas rannikon kaupunkeihin.

Ulkomaan rekisterissä oleva auto on parhaassa turvassa parkkihallissa.

Lentäen

Suora lento Helsingistä Nizzaan kestää noin 3,5 tuntia. 

Norwegian ja huhtikuusta lokakuuhun myös Finnair lentävät suoria lentoja. Hyvissä ajoin hankitun matkan voi saada alle kahdellasadalla eurolla, Norwegianilta vielä edullisemmin. Joulun, pääsiäisen tai koulujen syysloman aikaan hinnat ovat usein kalliimpia. 

Lentoja voi etsiä esimerkiksi hyviksi osoittautuneista osoitteista www.momondo.fi tai www.skyscanner.fi

Kentältä kaupunkiin

Aéroport Nice Côte d'Azur on rannassa noin kuuden kilometrin päässä keskustasta. Kilometrit ovat bussille hitaita, sillä Promenade on usein ruuhkainen. 
 
Lentokenttäbussi 98 lähtee terminaali 1:n ja 2:n edestä 20-30 minuutin välein. Se kulkee Promenade des Anglais'ta pitkin ja pysähtyy aivan Rue Halévyn lähellä Vaikka julkinen liikenne on muuten Rivieralla lähes ilmaista, tästä matkasta veloitetaan 6 euroa. Lippu kannattaa lentokentällä ostaa lipunmyyntipisteestä. Paluumatkan voi maksaa kuljettajalle. Varaa tasaraha.
 
Jos lentosi tulee terminaaliin 1, sen tuntumasta Promenadella kulkee myös useampi 1,50 e maksava paikallisbussi. Linja 23 ajaa lentokentältä rautatieasemalle (Gare de Nice-Ville). Jää pois Gambetta-kadun kohdalla. Käveltävää jää kahdeksan korttelia. Bussit 52, 59, 70 ja 94 tuovat ihan viereen. Oikea pysäkki on Promenaden viimeinen, Congrès Promenade. Paikallisbussin lipun voi ostaa kuljettajalta.  

Muista kaikissa liikennevälineissä leimata lippusi, myös silloin, kun olet juuri ostanut sen kuljettajalta. 

Taksi

Taksi on ajettuihin kilometreihin nähden Nizzassa kallis, ja taksamittarin summa kasvaa matkatavaran ja kuljetettavien määrän mukaan. Lentokentän ja keskustan välillä on kuitenkin pysyvä taksa. Kokemuksesta tiedämme, että hinta vaihtelee 25 ja 35 euron välillä. Ihan oven eteen taksi ei voi ajaa, koska Halévy on kävelykatu. Kannattaa siis ilmoittaa osoitteeksi Rue Halévy 7, Halévyn ja Rue Gabriel Faurén risteys.

Turvallisuudesta

Vaikka Nizza on turvallinen kaupunki, taskuvaras saattaa yllättää huolettoman matkalaisen. Rivieran Suomi-seura auttaa vaara-tilanteiden tunnistamisessa. 

Omaisuutesi on kohtuullisessa turvassa, kun
  • pidät rahat ja kortit useamman vetoketjun takana tai kaulapussissa paidan alla.
  • et koskaan laske kameraa, puhelinta tai lompakkoa kahvilan tai ravintolan pöydälle.
  • olet erityisen tarkkaavainen liikennevälineissä ja ruuhkassa.