Kaupat

Suurimmat liikkeet ja tavaratalot sijaitsevat keskustan kaupallisella pääväylällä Avenue Jean Médecinillä. Ostosreissua kaipaavan kannattaa tarkistaa ainakin tavaratalot Galeries Lafayette, Monoprix ja kauppakeskus Nicetoile tai musiikkia, kirjoja ja elektroniikkaa myyvä Fnac. Suuret liikkeet ovat avoinna koko päivän ilman taukoa. Luksusputiikkeja löytyy Rue Halévyn lähistöltä Rue Paradis'lta, Rue Massénalta, Rue de la Libertéltä ja Rue Alphonse Karrilta.

Pienimmät kaupat saattavat pitää siestan kello 12-14. Se on myös ravintoloiden lounasaika. Suurin osa liikkeistä on kiinni sunnuntaisin, vanhankaupungin kaupoista monet myös maanantaisin. Luottokortti käy lähes kaikkialla maksuvälineenä. Käteiseuroja on kuitenkin hyvä olla mukana pikkuliikkeitä varten.

Lähimmät ruokakaupat ovat naapurikorttelissa Rue Halévytä pohjoiseen. Utile on varsin hyvin varusteltu, ja sen vieressä on pelkkiä pakasteita myyvä Picard. Place Grimaldilla on luomukauppa Biocoop, jossa on tarjolla vaihtoehtoja ruokarajoitteisille ja paikallista arvostaville. Rue Grimaldin Intermarché on jonkin verran Utilea edullisempi.

Utilen ja Picardin tuntumassa on yksi J. Multarin leipäkaupoista. Suosituksemme kuitenkin Maitre Pierren perheleipomolle Rue Massénalla heti Quebec-ravintolan jälkeen.

Ratikalla pääsee Hôpital Pasteurin suuntaan suureen TNL-tavarataloon, jossa eniten tilaa varastaa Carrefour, meidän Prisman ja Citymarketin serkku.

Ranskalaista voi leikkiä hakemalla ruokaostoksensa erikseen lihakaupasta (boucherie), leipomosta (boulangerie tai pâtisserie) ja vihanneskaupasta (marchand de fruits et légumes). 

Vihanneksia ja juustoja voi ostaa myös vanhankaupungin kuuluisalta torilta Cours Saleyalta. Se on nähtävyys itsessään. Se on kuuluisin kukistaan, mutta siellä myydään myös tuoretavaraa sekä paikallisia herkkuja ja mausteita. Kukkatori on suljettu maanantaisin, jolloin paikalla on antiikin ja kirpputoritavaroiden myyjiä. Kalatori taas on kaikkina muina päivinä paitsi maanantaina vanhankaupungin Place Saint Francoisella.

Vanhankaupungin Place Palais'lla myydään vanhoja kirjoja kuun ensimmäisenä ja kolmantena lauantaina. Vanhoja postikortteja aukiolla voi käydä ihailemassa tai ostamassa kuukauden neljäntenä lauantaina.