Kynänjäljen kesä 2023

Tulossa 2023
3.-10. syyskuuta

Lähde etsimään omaa ääntäsi ja tarinan aineksia valosta, merestä ja paikallisista kertomuksista.

Kaikille sanoista kiinnostuneille loistava tilaisuus yhdistää kirjalliset sormiharjoitukset ja eteläisen Ranskan kesä. Kielestä nauttimisen taito, itsensä ilmaisemisen ilo ja ennakkoluuloton kokeilijan mieli riittävät.

Pieni, korkeintaan kymmenhenkinen ryhmä kokeilee erilaisia tapoja lähestyä sitä, mikä odottaa sanomistaan. Kirjoitamme vaihtuvissa maisemissa. Päivän kirjallisia hedelmiä maistellaan oliivilehdoissa, kaupunkien aukioilla, puistoissa, rannoilla ja Valottuman terassilla.

Päivän retket suuntautuvat Nizzan ja lähikaupunkien kujille, rannoille ja rinteille.

Kysy lisää tai ilmoittaudu mukaan, kaisa.raittila@saunalahti.fi.

Yhteystiedot

Kaisa Raittila
kaisa.raittila@saunalahti.fi
p. +358 400 606979

Mikko Malkavaara
mikko.malkavaara@diak.fi
p. +358 400 874563

Vuokraaminen

Jaamme mielellämme ilomme nizzalaisesta ullakkohuoneistosta ja vuokraamme Valottumaa perheellesi tai työtilaksi. Parastaan paikka tarjoaa kahden hengen seurueelle.

Yläpuolella olevasta varauskalenterista näet vapaat viikot. Lisätietoa vuokraamisesta löydät yläpalkin otsikon Valottuman vuokraaminen takaa. Kerro matkasuunnitelmastasi yhteystietolomakkeella tai sähköpostitse.

Varauskalenterissa ensimmäinen ja viimeinen mustaksi merkitty päivä ovat vaihtopäiviä, siis mahdollisia vuokrattaviksi. Tavarat voi tuoda tai jättää asunnolle lentoaikataulujen mukaan. Avain vaihtaa omistajaa pääsääntöisesti Suomessa.

Kaupat

Suurimmat liikkeet ja tavaratalot sijaitsevat keskustan kaupallisella pääväylällä Avenue Jean Médecinillä. Ostosreissua kaipaavan kannattaa tarkistaa ainakin tavaratalot Galeries Lafayette, Monoprix ja kauppakeskus Nicetoile tai musiikkia, kirjoja ja elektroniikkaa myyvä Fnac. Suuret liikkeet ovat avoinna koko päivän ilman taukoa. Luksusputiikkeja löytyy Rue Halévyn lähistöltä Rue Paradis'lta, Rue Massénalta, Rue de la Libertéltä ja Rue Alphonse Karrilta.

Pienimmät kaupat saattavat pitää siestan kello 12-14. Se on myös ravintoloiden lounasaika. Suurin osa liikkeistä on kiinni sunnuntaisin, vanhankaupungin kaupoista monet myös maanantaisin. Luottokortti käy lähes kaikkialla maksuvälineenä. Käteiseuroja on kuitenkin hyvä olla mukana pikkuliikkeitä varten.

Lähimmät ruokakaupat ovat naapurikorttelissa Rue Halévytä pohjoiseen. Utile on varsin hyvin varusteltu, ja sen vieressä on pelkkiä pakasteita myyvä Picard. Place Grimaldilla on luomukauppa Biocoop, jossa on tarjolla vaihtoehtoja ruokarajoitteisille ja paikallista arvostaville. Rue Grimaldin Intermarché on jonkin verran Utilea edullisempi.

Utilen ja Picardin tuntumassa on yksi J. Multarin leipäkaupoista. Suosituksemme kuitenkin Maitre Pierren perheleipomolle Rue Massénalla heti Quebec-ravintolan jälkeen.

Ratikalla pääsee Hôpital Pasteurin suuntaan suureen TNL-tavarataloon, jossa eniten tilaa varastaa Carrefour, meidän Prisman ja Citymarketin serkku.

Ranskalaista voi leikkiä hakemalla ruokaostoksensa erikseen lihakaupasta (boucherie), leipomosta (boulangerie tai pâtisserie) ja vihanneskaupasta (marchand de fruits et légumes). 

Vihanneksia ja juustoja voi ostaa myös vanhankaupungin kuuluisalta torilta Cours Saleyalta. Se on nähtävyys itsessään. Se on kuuluisin kukistaan, mutta siellä myydään myös tuoretavaraa sekä paikallisia herkkuja ja mausteita. Kukkatori on suljettu maanantaisin, jolloin paikalla on antiikin ja kirpputoritavaroiden myyjiä. Kalatori taas on kaikkina muina päivinä paitsi maanantaina vanhankaupungin Place Saint Francoisella.

Vanhankaupungin Place Palais'lla myydään vanhoja kirjoja kuun ensimmäisenä ja kolmantena lauantaina. Vanhoja postikortteja aukiolla voi käydä ihailemassa tai ostamassa kuukauden neljäntenä lauantaina.