Kynänjäljen kesä 2022

Nizza I 5.-12.6.
Nizza II 4.-11.9.

Lähde etsimään omaa ääntäsi ja tarinan aineksia valosta, merestä ja paikallisista kertomuksista.

Kaikille sanoista kiinnostuneille loistava tilaisuus yhdistää kirjalliset sormiharjoitukset ja eteläisen Ranskan kesä. Kielestä nauttimisen taito, itsensä ilmaisemisen ilo ja ennakkoluuloton kokeilijan mieli riittävät.

Pieni, korkeintaan kymmenhenkinen ryhmä kokeilee erilaisia tapoja lähestyä sitä, mikä odottaa sanomistaan. Kirjoitamme vaihtuvissa maisemissa. Päivän kirjallisia hedelmiä maistellaan oliivilehdoissa, kaupunkien aukioilla, puistoissa, rannoilla ja Valottuman terassilla.

Päivän retket suuntautuvat Nizzan ja lähikaupunkien kujille, rannoille ja rinteille.

Noudatamme koronatilanteen vaatimaa varovaisuutta. Suosittelen osallistumista vain kahdesti rokotetuille.

Kysy lisää tai ilmoittaudu mukaan, kaisa.raittila@saunalahti.fi.

Yhteystiedot

Kaisa Raittila
kaisa.raittila@saunalahti.fi
p. +358 400 606979

Mikko Malkavaara
mikko.malkavaara@diak.fi
p. +358 400 874563

Vuokraaminen

Jaamme mielellämme ilomme nizzalaisesta ullakkohuoneistosta ja vuokraamme Valottumaa perheellesi tai työtilaksi. Parastaan paikka tarjoaa kahden hengen seurueelle.

Yläpuolella olevasta varauskalenterista näet vapaat viikot. Lisätietoa vuokraamisesta löydät yläpalkin otsikon Valottuman vuokraaminen takaa. Kerro matkasuunnitelmastasi yhteystietolomakkeella tai sähköpostitse.

Varauskalenterissa ensimmäinen ja viimeinen mustaksi merkitty päivä ovat vaihtopäiviä, siis mahdollisia vuokrattaviksi. Tavarat voi tuoda tai jättää asunnolle lentoaikataulujen mukaan. Avain vaihtaa omistajaa pääsääntöisesti Suomessa.

Nizzalaisia makuja

Nizzalainen ruoka on saanut vaikutteita Provencesta ja Italiasta. Oliiviöljyn, yrttien ja valkosipulin yhdistelmä on tyypillinen. Provencen keittiöstä ovat yrttien lisäksi vuohenjuusto ja lampaanliha, Italiasta tomaattipohjaiset kastikkeet, pasta ja pizza.

Nizzan oma pizzantapainen on anjoviksella maustettu pissaladière. Alku- tai välipalaksi sopii litteä lätty, kikherneestä ja oliiviöljystä leivottu soccaPan-pagnatissa on oliiveja ja tonnikalaa, ja alueen paikallista rapeakuorista leipää kutsutaan fougasseksi. Se tarjoillaan usein provencelaisen oliivitahnan tapenaden kanssa. Nizzasta ovat lähtöisin myös kasvisruoka ratatouille ja kaupungin nimeä kantava salade nicoise, jossa on tonnikalaa, anjovista ja kananmunaa.

Rantakaupungissa tarjolla on paljon erilaisia mereneläviä. Hyvässä ravintolassa tarjoilija siivoaa valmistetun kalan silmiesi edessä, mutta sellaiseenkin yllätykseen voi varautua, että saat eteesi paistetun kalan ilman mitään lisukkeita, jos et ole sellaisia ymmärtänyt erikseen tilata. "Päivän kala" on usein kallis annos, koska kala saatetaan myydä painon, ei ateriahinnan mukaan.