Valottumisviikot

Korkean valon leiri aukaisee uuden näkökulman Välimeren kevääseen ja omaan tapaan hahmottaa maailmaa.

Kuka minä olen? Miten minusta tuli minä? Mitä kohti haluan seuraavaksi suunnata? Itsetutkistelun rinnalle nousee kysymys siitä, mikä rajoittaa kykyäni nähdä ympäristöni ja toisaalta mahdollisuuteni sellaisina kuin ne ovat.

Peileinä viikon matkalla ovat toisten matkalaisten lisäksi samassa valossa maalanneet kuvataiteilijat ja samoilla rannoilla ja kukkuloilla kirjoittaneet kirjailijat, oppaina Kaisa Raittila ja Mikko Malkavaara.

Ryhmään mahtuu kerrallaan korkeintaan 12 valottujaa. Majoittuminen hotellissa tai vuokra-asunnossa oman harkinnan mukaan. Kohtaamisten tukikohtana Kaisan ja Mikon Nizzan-koti Valottuma.

Valottumisviikko voidaan räätälöidä lähtijöiden tarpeiden mukaan. Onko sinulla yhteen hitsautumista odottava ryhmä valmiina? Tarvitseeko työyhteisösi uutta näkökulmaa?

Yhteystiedot

Kaisa Raittila
kaisa.raittila@saunalahti.fi
p. +358 400 606979

Mikko Malkavaara
mikko.malkavaara@diak.fi
p. +358 400 874563

Vuokraaminen

Jaamme mielellämme ilomme nizzalaisesta ullakkohuoneistosta ja vuokraamme Valottumaa perheellesi tai työtilaksi. Parastaan paikka tarjoaa kahden hengen seurueelle.

Yläpuolella olevasta varauskalenterista näet vapaat viikot. Lisätietoa vuokraamisesta löydät yläpalkin otsikon Valottuman vuokraaminen takaa. Kerro matkasuunnitelmastasi yhteystietolomakkeella tai sähköpostitse.

Varauskalenterissa ensimmäinen ja viimeinen mustaksi merkitty päivä ovat vaihtopäiviä, siis mahdollisia vuokrattaviksi. Tavarat voi tuoda tai jättää asunnolle lentoaikataulujen mukaan. Avain vaihtaa omistajaa pääsääntöisesti Suomessa.

Nizzalaisia makuja

Nizzalainen ruoka on saanut vaikutteita Provencesta ja Italiasta. Oliiviöljyn, yrttien ja valkosipulin yhdistelmä on tyypillinen. Provencen keittiöstä ovat yrttien lisäksi vuohenjuusto ja lampaanliha, Italiasta tomaattipohjaiset kastikkeet, pasta ja pizza.

Nizzan oma pizzantapainen on anjoviksella maustettu pissaladière. Alku- tai välipalaksi sopii litteä lätty, kikherneestä ja oliiviöljystä leivottu soccaPan-pagnatissa on oliiveja ja tonnikalaa, ja alueen paikallista rapeakuorista leipää kutsutaan fougasseksi. Se tarjoillaan usein provencelaisen oliivitahnan tapenaden kanssa. Nizzasta ovat lähtöisin myös kasvisruoka ratatouille ja kaupungin nimeä kantava salade nicoise, jossa on tonnikalaa, anjovista ja kananmunaa.

Rantakaupungissa tarjolla on paljon erilaisia mereneläviä. Hyvässä ravintolassa tarjoilija siivoaa valmistetun kalan silmiesi edessä, mutta sellaiseenkin yllätykseen voi varautua, että saat eteesi paistetun kalan ilman mitään lisukkeita, jos et ole sellaisia ymmärtänyt erikseen tilata. "Päivän kala" on usein kallis annos, koska kala saatetaan myydä painon, ei ateriahinnan mukaan.